Συχνές Ερωτήσεις

1. Γιατί να προτιμήσω ψυχόμενη κρεατομηχανή?

2. Οι κρεατομηχανές “Schatten” είναι ακριβές?

3. Τί πρέπει να γνωρίζω για την συντήρηση των κρεατομηχανών?

 

Γιατί να προτιμήσω ψυχόμενη κρεατομηχανή?

  • Αποφεύγεται η αλλοίωση του κρέατος και η ανάπτυξη βακτηριδίων.
  • Παρέχεται ασφαλές και υγιεινό προιόν αυξάνοντας την εμπιστοσύνη προς τους πελάτες σας.
  • Το μηχάνημα είναι πάντα συναρμολογημένο και έτοιμο προς χρήση.
  • Το καθάρισμα του μηχανήματος (κορμός – ταψί) απαιτεί λιγότερο χρόνο, καθώς η ψύξη εμποδίζει το κόλλημα του κιμά στα μέρη της μηχανής.
  • Το κατάστημα σας συμμορφώνεται με τις τελευταίες οδηγίες της ΕΕ σχετικά με τα μηχανήματα άλεσης κρέατος.

Οι κρεατομηχανές “Schatten” είναι ακριβές?

Μια σημαντική σύγχηση που επικρατεί σε πολλούς επαγγελματίες είναι η ερμηνεία των όρων “ακριβό” και “φθηνό” προιόν. Στην πραγματικότητα ο αγοραστής πρέπει να διαχωρίζει τους όρους “υψηλό κόστος” έναντι “ακριβό” και “χαμηλό κόστος” έναντι “φθηνό” προιόν.

“Ακριβό” προιόν θεωρείται στην ουσία εκείνο που μπορεί αρχικά να έχει χαμήλο κόστος, αλλά η ποιότητά του, με βάση τα δεδομένα του ανταγωνισμού, είναι υποδεέστερη της καταβαλλόμενης πραγματικής αξίας για την απόκτησή του. Και αντιθέτως “φθηνό” προιόν είναι εκείνο το οποίο μπορεί να έχει σχετικά υψηλό κόστος, αλλά η ποιότητά του είναι ανώτερη της καταβαλλόμενης πραγματικής αξίας για την απόκτησή του. Κατά τις αρχές της εταιρείας μας , συμφέρον για τον επαγγελματία είναι η απόκτηση του προιόντος στην “καλύτερη προσφερόμενη τιμή” η οποία επιτυγχάνεται με τον ιδανικότερο συσχετισμό της “τιμής απόκτησης” με το “συνολικό όφελος” που θα καρπωθεί απο το προιόν σε όλη τη διάρκεια ζωής του.

Με βάση τα παραπάνω πάγια πολιτική της εταιρείας “Schatten” είναι ο εμπλουτισμός των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προιόντων της με πρόσθετη αξία (ποιότητα, εργονομία, απόδοση, διαχρονικότητα, τεχνική υποστήριξη) για την μέγιστη εκμετάλλευσή τους κατά τη συνολική διάρκεια ζωής τους. Ένα πακέτο ποιοτικών χαρακτηριστικών και υπηρεσιών που καθιστούν τα προιόντα της ως τα πλέον συμφέροντα και οικονομικότερα σε βάθος χρόνου.

Τί πρέπει να γνωρίζω για την συντήρηση των κρεατομηχανών ?


ΑΠΛΕΣ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΕΣ

  • έλεγχος της ικανότητας σύσφιξης του στεφανιού (κατάσταση πάσου)
    Σε περίπτωση που υπάρχει φθορά επισκευάζεται το πάσο του κορμού και κατασκευάζεται καινούργιο ανοξείδωτο στεφάνι.
  • έλεγχος της σίτας και του μαχαιριού
    Αντίθετα με αυτό που επικρατεί στην αγορά τα μαχαίρια και οι σίτες ΔΕΝ είναι αυτοακονιζόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά απο κάποια εύλογο χρονικό διάστημα σταματάνε να κόβουν και απαιτούν υπερβολικό σφίξιμο του στεφανιού πράγμα που προκαλει δυσλειτουργία στις μηχανές αφού επιβαρύνεται ο κεντρικός άξονας του μειωτήρα.
  • έλεγχος του πύρου του κοχλία
    Χρειάζεται να γίνεται τακτικός έλεγχος του α) το τετράγωνο έδρασης του μαχαιριού δεν πρέπει να είναι φθαρμένο, ώστε να αποφεύγεται το σπάσιμο των μαχαιριών β) ο άξονας περιστροφής δεν πρέπει να είναι φθαρμένος, ώστε να μην επηρεάζεται το κεντράρισμα του κοχλία.
  • έλεγχος της κατάστασης του κοχλία
    Σε μη ανοξείδωτες μηχανές ο κοχλίας φθείρεται, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η απόδοση της μηχανής ιδιαίτερα στο δεύτερο πέρασμα. Στην περίπτωση αυτή γίνεται αντικατάσταση του κοχλία.
  • έλεγχος του πύρου συγκράτησης της σίτας στον κορμό της μηχανής
    Σε περίπτωση φθοράς του θα πρέπει να αντικαθίσταται.
    έλεγχος του συστήματος συγκράτησης του κορμού
    Σε περίπτωση φθοράς του θα πρέπει να αντικαθίσταται.
  • έλεγχος της ποσότητας του λαδιού του μειωτήρα
    Η αλλαγή του λαδίου του μειωτήρα, κυρίως στις παλαιότερες μηχανές, πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια.
  • έλεγχος της στεγανότητας του μειωτήρα
    Σε περίπτωση που αντιληφθείτε διαρροή λαδιού θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση στις τσιμούχες.
  • έλεγχος όλων των ηλεκτρολογικών μερών της μηχανής
  • έλεγχος της κατάστασης του άξονα κίνησης και της κατάστασης των ρουλεμάν έδρασης

Για τις ψυχόμενες κρεατομηχανές ισχύουν όλα τα παραπάνω καθώς επίσης και ότι αφορά την ψυκτική εγκατάσταση,

  • έλεγχος ψυκτικού υγρού
  • καθαρισμός κοντέσερ
  • έλεγχος ηλεκτρικών ( σε περίπτωση βλάβης κομπρεσέρ, οργάνου ή αισθητήρα ένδειξης θερμοκρασίας γίνεται αντικατάστασή τους)
Copyright © 2012 Schatten All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.